• Je wilt iets heel graag kopen en van je ouders moet je er dan maar 'voor gaan sparen'. Maar met je zakgeld ben je over 10 jaar waarschijnlijk nog aan het sparen voor een nieuwe spelcomputer of telefoon. Herkenbaar? Kom dan ons team versterken! Je bepaalt zelf hoe vaak en hoeveel je verdient.

  Wie kan spelbegeider worden bij FC Tilburg?
  Wie spelbegeleider wil worden, hoeft niet per se zelf te voetballen (of dat te hebben gedaan). Feitelijk kan iedereen boven de 12 jaar die kennis van de spelregels heeft bij ons als wedstrijdbegeleider aan de slag!

  Wat is de rol van een spelbegeleider?
  De KNVB omschrijft zijn/haar rol als volgt: "legt spelregels uit en geeft ruimte aan spelers om zelf oplossingen te bedenken.". In de praktijk komt dit neer op de wedstrijd zoveel mogelijk (natuurlijk of vanzelf) te laten verlopen. De spelbegeleider zal fluiten bij aanvang van de wedstrijd, bij de time-out(s) en rust, maar laat de spelers verder tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk zelf bepalen. Bij een bal over de zij- of achterlijn zal je zien dat over het algemeen de spelers heel goed in staat zijn om zelf te bepalen voor welke ploeg de bal is. Je grijpt pas in als er onduidelijkheid is over spelregels of er een verkeerde keuze wordt gemaakt.

  Na het lezen van bovenstaande informatie en regels lijkt het misschien erg moeilijk om spelbegeleider te zijn. In de praktijk valt dit ontzettend mee en zal je zien dat het begeleiden van een wedstrijd veelal vanzelf gaat. Twijfel je of deze rol wel bij jou past? Kom eens kijken bij een wedstrijd van één van onze jongste teams om te ervaren hoe dit verloopt!

  Automatische concepten 3