• Op zondag 2 juni zijn de jongens van JO8-1 al vroeg in de ochtend naar het noorden van Nederland afgereisd. Reden van deze trip was het officieuze NK Voetbal.
   
  Bij FVC in Leeuwarden verzamelden zich in de ochtend 24 teams uit alle hoeken van Nederland om daar te strijden voor de winst. De teams kwamen o.a. uit Groningen, de Achterhoek, Randstad en Zeeland. Wij kwamen ook nog een bekende tegen uit de competitie van afgelopen seizoen: SSC ‘55
   
  De wedstrijden duurden steeds 2 x 11 minuten, dus weinig tijd om tegengoals te herstellen.
   
  Wedstrijd 1 tegen Burgum werd er rustig gestart met een 3-0 overwinning voor FC Tilburg. Wedstrijd 2 was een kraker tegen het goede Bon Boys uit Haaksbergen, een schitterde wedstrijd waarin keeper Jakub met een paar mooie reddingen een belangrijk aandeel had in de 3-2 overwinning. De laatste poulewedstrijd was belangrijk om het doelpuntensaldo op te vijzelen. Deze wedstrijd tegen Oliveo uit Pijnacker hadden de jongens de smaak te pakken. Met wervelende aanvallen en uitstekend samenspel werd er met 6-1 gewonnen, waarbij er zelfs nog meer in gezeten heeft.
   
  Met dit resultaat sloten we de poulefase af als groepswinnaar! Vol goede moed werd er gestart met de kwartfinale
   
  Ook hier werd de stijgende lijn doorgezet met een nipte winst van 4-3 op SDZ uit Amsterdam. Na een 0-2 achterstand liet het team zijn dat ze nooit opgeven en altijd doorgaan!
   
  In de halve finale werd er gespeeld tegen een andere ploeg uit Amsterdam genaamd Kadoelen. Helaas bleek deze ploeg een maatje te groot. De troost finale werd gespeeld tegen KFC. In deze wedstrijd hebben de jongens alles gegeven wat net niet voldoende bleek.
   
  Nadat alle wedstrijden gespeeld worden volgde de prijsuitreiking. Alle deelnemende teams ontvingen een schaal met daarop de positie waarop men geëindigd was. Onze jongens hebben vol trots de schaal in ontvangst genomen. Buiten deze uitstekende prestatie is het team ook nog in de top 3 van meest sportieve teams geëindigd. Een mooi voorbeeld dat mooie resultaten (doelsaldo 17 voor, 12 tegen) prima hand in hand kunnen gaan met fair play.
   
  We kijken terug op een goed georganiseerd toernooi met lekker veel wedstrijden voor alle deelnemers, over algemeen heel veel respect en sportiviteit tussen trainers en spelers en we hebben mooi voetbal gezien. Opvallend was ook het hoge niveau van alle teams. Oranje hoeft zich over een jaar of 10 geen zorgen te maken, talent genoeg!
   
  Niet onbelangrijk; tussen de ouders was het ook erg gezellig. De sfeer uitstekend, hebben we op de terugreis gezamenlijk de dag afgesloten bij de HFC in Almere.